>>Individuele Mindfulness Training

 

 

 

 

 

 


Individuele Training Mindfulness (iMBSR)

Meestal volgen mensen de mindfulness-training samen met anderen in een groepscursus. Dat heeft een aantal voordelen.  In een groep leer je veel van elkaar, het is  voor veel deelnemers fijn te ervaren dat ze niet de enige zijn die worstelen met zichzelf en de wereld om hen heen. Groepsleden stimuleren en motiveren elkaar en leveren zo vaak een bijdrage aan elkaars individuele proces. En ook niet onbelangrijk: het is beduidend goedkoper.
Maar als je je om wat voor reden dan ook niet prettig voelt in een groep of er zijn praktische bezwaren als bijvoorbeeld agendaplanning of privacy, dan kun je ook kiezen voor een individuele mindfulnesstraining (iMBSR).  En dit heeft ook weer zo z’n eigen voordelen. Zo is er meer ruimte voor jouw persoonlijke proces, kan ik als trainer beter aansluiten bij jouw specifieke problematiek en kun je in grote lijnen de sessies plannen op het tijdstip dat past in je agenda.

Adviesgesprek

Soms denken mensen dat ze in een groepstraining verplicht zijn om alles te delen met elkaar, maar niets is minder waar. Mindfulness is geen gesprekstherapie. Het gaat vooral over wat je ervaart tijdens de meditatie-oefeningen, thuis en tijdens de bijeenkomsten. Je vertelt daarbij wat je kwijt wilt en wat je liever niet wilt delen, houd je heel gewoon voor jezelf. Denk in ieder geval goed na over je keuze en vraag advies als je twijfelt. 

Cursusprogramma

Een indidivuele training bestaat, net als de groepstraining, uit 8 sessies. In plaats van 2,5 uur duren de sessies 1,5 uur.  We volgen in grote lijnen hetzelfde programma als dat van de 8 weekse groepscursus.. Daarnaast is er waar nodig ruimte voor individuele problematiek en zal ik het programma en de oefeningen daaraan aanpassen. Uiteraard altijd in samenspraak. 
We mediteren en bespreken je ervaringen van de meditatie en de ervaringen uit je dagelijkse leven worden besproken vanuit het mindfulness kader. Wekelijks bespreken we een nieuw thema met bijbehorende mindfulness oefeningen om inzicht te krijgen in het thema. De mindfulness thema’s die tijdens een training aanbod komen zijn; de automatische piloot, houding en hindernissen, bewust zijn van adem en lichaam, stressmanagement, acceptatie, gedachten zijn geen feiten, zorgzaamheid. Een extra onderwerp in deze training is de opbouw en de werking van het brein en het effect daarvan op ons denken en handelen.
Les in Mindfulness maakt uitsluitend gebruik van cursusmateriaal dat op wetenschappelijk basis is ontwikkeld en wordt erkend door de beroepsverenigingen VVM en VMBN.

Kennismakingsgesprek

Voor ieder leertraject geldt dat het succes voor een groot deel afhangt van het feit of er “een klik is tussen personen”. Er zijn onderzoeken bekend die aangeven dat dit aandeel zelfs 70% is. En vanuit mijn jarenlange ervaring als trainer denk ik dat dit aardig klopt. Dus maken we voorafgaand een afspraak voor een kennismakingsgesprek om samen te kijken of er “een match” is.  En als dat niet zo is, dan zoeken we in overleg een alternatief. Daarnaast kijken we ook of dit aanbod past bij je wensen en verwachtingen. 

Kosten

De totale kosten voor een individuele training van 8 sessies van 1,5 uur bedragen € 750,- Dit is inclusief het werkboek en de geluidsbestanden van de meditatie-oefeningen.
Je kunt ervoor kiezen om met 4 sessies te beginnen en daarna besluiten of je ook de volgende 4 sessies wilt volgen.
Je betaalt dan per deel het bedrag zoals hieronder aangegeven.  
Deel 1            € 375,-
Deel 2            € 375,-
* adviesgesprek/kennismakingsgesprek zijn vrijblijvend en zonder kosten. 

meer lezen over de basistraining