>Beoordelingen

Beoordelingen

10 / 10
Geschreven januari 2018

Ik heb de basiscursus gevolgd omdat ik last had van angst- en paniekgevoelens. Je merkt meteen dat Marie-Anne veel ervaring in de gezondheidszorg heeft. In de sessies creëert ze een veilige en open sfeer waardoor de cursisten zich op hun gemak voelen en hun verhaal durven doen. Gedurende de sessies merkte ik dat angst veel minder grip op mij heeft gekregen. In plaats van vechten tegen de angst is er plaats gekomen voor opmerkzaamheid en acceptatie.

Ik raad de mindfulness basiscursus daarom ook ten zeerste aan voor iedereen die opzoek is naar meer rust of stress gerelateerde klachten heeft of wilt voorkomen.

9 / 10
Geschreven september 2017

In augustus heb ik de zomercursus mindfulness gevolgd. Marie-Anne geeft op een heerlijk nuchtere wijze les. Vaak met een lach! Geen gezweef, waar ik zeer onterecht een beetje bang voor was. Een goede uitleg waarom je vaak op een bepaalde manier reageert op situaties en hoe je dit kunt doorbreken. Fijne meditatie oefeningen. Het heeft mij enorm geholpen. Een aanrader!

9 / 10
Geschreven september 2017

Afgelopen zomer heb ik bij Marie-Anne Berends de Zomercursus Mindfulness gevolgd.
Marie-Anne gaf deze cursus op prettige en zeer kundige wijze. Heb de omgang met haar heel prettig gevonden.

9 / 10
Geschreven augustus 2017

Ik deed de zomercursus mindfulness van 4 weken. Het was voor mij altijd een drempel om me gelijk in een 8 weekse cursus te storten. De zomercursus heeft mij geënthousiasmeerd , en gaf me de tools om verder te oefenen. De manier waarop Marie-Anne de training geeft is heel prettig. Niet zweverig , maar nuchter, dat sprak mij aan. Kortom genoeg reden om een vervolg cursus te doen! Een aanrader dus!

10 / 10
Geschreven juli 2017

Marie-Anne geeft bijzonder waardevolle lessen. Haar belofte dat al na 8 lessen het effect van deze Mindfulness training merkbaar wordt, is zeker waar! De wijze lessen zijn inmiddels verweven in mijn dagelijks leven. Hoe mooi is dat dat je er in de praktijk ook wat mee kan. Daarbij komt dat ik haar manier van les geven ook erg krachtig vond: kalm, wijs en beheerst. Een mooie persoonlijkheid. Ik heb genoten en ben dankbaar voor het delen van haar compassie. Absoluut aan te raden.

9 / 10
Geschreven juli 2016

Afgelopen weken heb ik een cursus Mindfulnes gevolgd van Anne-Marie Berends.
Je kunt aan alles merken dat ze er veel plezier in heeft om les te geven, daarnaast is wel duidelijk dat ze het al heel lang doet. Het is iemand die je vanaf het begin op je gemak stelt en ze is zeer betrokken met haar cursisten.
Als mensen mij een goed adres voor Mindfulnes zouden vragen, dan zou ik haar zeker aanbevelen.

10 / 10
Geschreven mei 2016

Ik heb in het najaar een training gevolgd en heb nu een keer per maand een terugkom avond. Het blijft iedere keer een cadeautje voor mezelf. Want door het drukke bestaan van werk en een gezin blijft er weinig tijd over voor mezelf. Door elke maand mijn 'geest' - onder begeleiding van Marie Anne - aandacht te geven, krijg ik zoveel energie en rust waardoor ik goed in balans blijf. Echt een aanrader voor iedereen. Marie Anne dank Dank dank.

10 / 10
Geschreven maart 2016

in het kader van 30 dagen zonder alcohol een cadeautje van Marie-Anne. heerlijke mindfulle avond met medestanders in de uitdaging. dankjewel!

9 / 10
Geschreven maart 2016

Gaat nog steeds goed. vrijdag(11-3) naar een les in Mindfulness geweest was een inspirerende en prettige avond.had zoiets nog nooit meegemaakt of gedaan met dank aan Marie-Anne Berends die dit geheel belangeloos voor deze 30 dagen zonder alcohol actie heeft gedaan.
Groet Joop

9 / 10
Geschreven februari 2016

Ik heb zojuist de compassietraining gevolgd bij Anne-Marie en ik kan niets anders zeggen dan dat ze het echt met een warm hart doet. De training was helder en duidelijk, de besprekingen van de gemaakte opdrachten gebeurden in veiligheid en vertrouwen, de opdrachten gaven veel inzicht en het belangrijkste is dat het echt werkt als je de tijd neemt om te luisteren naar de bijgeleverde meditatieoefeningen. Hierdoor weet ik nu hoe het voelt om compassie te hebben met mezelf. Heel fijn.

9 / 10
Geschreven januari 2016

Ik heb de training "Compassie in je leven" als een warm bad mogen ervaren. Al vanaf dag 1 wist Marie-Anne van de samenstelling van de groepsleden door haar inzet er een heel fijne groep van te maken. Hierdoor kon je je veilig voelen en durfde je je open stellen. Je merkt dat ze deskundig en ervaren is en ze met passie de training geeft. Deze training gevolgd te hebben voelt voor mij dan ook als een verrijking. Iedere week met de opdrachten en verschillende mooie meditaties aan de gang gaan droeg bij aan verdieping bij jezelf op vele gronden. Je werd hierdoor opmerkzaam en gaande weg gingen er patronen veranderen waardoor er voor mij veel dingen anders zijn geworden. Ik weet nu vriendelijk voor mezelf te zijn en zelfs compassie te voelen voor personen die ik eerst als lastig kon ervaren. Heel bijzonder. De stiltemiddag was letterlijk en figuurlijk een cadeautje.
Dank je wel lieve Marie-Anne.

8 / 10
Geschreven januari 2016

Review Mindfulness training
Afgelopen zomer (2015) heb ik de 8 weekse mindfulness training gevolgd.
No nonsense, ongedwongen, en goed theoretisch onderbouwd!
Prachtig de verrassende dingen die mensen ervaren door de training en ook mooi hoe snel er openheid en vertrouwen is tussen de deelnemers. Marie-Anne gaat zorgzaam om met alle verhalen en maakt ruimte voor iedereen. Ik had al veel ervaring met mediteren en mindfulness maar het was toch heel waardevol om de officiële 8 weekse eens helemaal te doorlopen.

Sabine Balsma, jeugd en kindertherapeut en mindfulness trainer voor kinderen

9 / 10
Geschreven oktober 2015

Hoi Marie-Anne, het was een heerlijke en leerzame les gisterenavond. Ik verheug mij op deel 2 van de cursus.

9 / 10
Geschreven juni 2015

Heel veel dank voor de fijne 'levens'-lessen, tips, weetjes en zorg.
We kijken nu allemaal met een vriendelijke en milde blik naar onszelf.
We gaan je missen!

9 / 10
Geschreven juni 2015

De mindfulness training heeft me veel opgeleverd. Dat ik me er bewust van ben dat ik altijd overal op elk moment dat ik het nodig heb een mindfulness meditatie kan doen om mezelf tot rust te brengen. Dat geeft me een gevoel van meer grip hebben op mijn stress. Verder ben ik me heel bewust geworden van het feit dat meditatie heel gezond is voor m'n geest en dat ik het dus eigenlijk net zo hard nodig heb als ik beweging nodig heb om mijn lijf gezond te houden.

9 / 10
Geschreven juni 2015

De manier van lesgeven sprak mij heel erg aan omdat het heel praktisch was en niet zweverig.

9 / 10
Geschreven februari 2015

Dank voor alles wat je me hebt bijgebracht.

10 / 10
Geschreven februari 2015

Ik ben zeer te spreken over de inhoud en opzet van de cursus en zeer zeker ook over de begeleiding. Serieus, relativerend met humor. De juiste toon naar een ieder en dat is knap. Er stond niet zozeer een stok achter de deur. We werden aangemoedigd om het toch vooral aan te gaan. Ging het een keer minder, dan gewoon weer oppakken. Ook een belangrijk inzicht wat mij persoonlijk veel ruimte geeft gezien de hoge eisen die ik aan mezelf stel. De training heeft me inzichten gegeven over hoe ik in een bepaald gedrag kan schieten. Er is meer bewustwording op gang gekomen. Weliswaar een begin, maar daar ben ik blij mee. Het hoeft eens niet direkt klaar van mezelf ;-)

8 / 10
Geschreven februari 2015

Wat mij aanspreekt in de lessen van marie-Anne is haar "both-feet-on-the ground-attitude, met de nodige dosis humor. Zij heeft mij in de afgelopen cursus door haar manier van lesgeven en inzet die zij vanuit haar tenen/hart heeft, dat dit is wat ik nodig heb om mijn hoofd boven water te houden in het leven. Met beide benen op de grond, bewust leven met een grote lach. Zij is hierin echt mijn voorbeeld, mijn mentor.

10 / 10
Geschreven januari 2015

Het praktische en concrete van de cursus en de manier waarop jij de cursus leidt, sprak me erg aan. Ik zou nog wel meer inzicht willen hebben in wat mindfulness concreet met je doet. Het heeft ook wel veel vragen over mezelf opgeroepen. Het is wat dat betreft voor mij geen eindpunt. Ik weet dat ik er nog niet ben, maar wel dat dit een manier is om weer verder te komen.

10 / 10
Geschreven januari 2015

De training heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Alles klopte. De trainer, de locatie, de groep, de stiltedag. Het was gewoon zoals het moest zijn.