>>Inspirerende training "Compassie in je Leven",...

Inspirerende training "Compassie in je Leven", mindfulness verdiepen met heartfulness

10-12-2020

"COMPASSIE IN JE LEVEN" 

Deze cursus is bedoeld voor hen die al vertrouwd zijn met mindfulness-beoefening en die de helende werking van mindfulness willen verdiepen met oefeningen in compassie. 
De grondslag is een wetenschappelijk gefundeerde visie op het belang van (zelf)compassie: zelfcompassie blijkt nauw samen te hangen met onze gezondheid en ons welzijn zowel fysiek, psychisch als sociaal.
Wanneer we mindfulness beoefenen, leren we om bewust aanwezig te zijn bij het leven zoals het zich van moment tot moment aan ons voordoet. Maar hoe gaan we om met momenten die extra moeilijk en pijnlijk voor ons zijn en waar we onder lijden? 
Dat is een uitdaging waar we allemaal voor komen te staan. 
Of we willen of niet, we zijn kwetsbaar en krijgen vroeg of laat te maken met tegenslag, verlies van wat ons dierbaar is, ziekte en ouder worden. 
De sleutel is dat we leren het leven niet alleen met mindfulness  maar ook met  heartfulness  tegemoet te treden. Dat wil zeggen: met compassie of mededogen. 
En toch.. doen we vaak het tegenovergestelde. We zijn hard voor onszelf. We vinden dat we niet kwetsbaar mogen zijn, schamen ons en isoleren ons van anderen. We luisteren naar een innerlijke criticus terwijl we een innerlijke helper nodig hebben.
Compassie is het vermogen om ons betrokken te voelen bij pijn en lijden, van onszelf èn van anderen, en de moed en bereidheid hebben daar wat aan te doen.  
Het is dus niet overmatig dienstbaar zijn aan anderen en jezelf verwaarlozen. Het is ook niet zwelgen in zelfmedelijden ten koste van anderen. Het is de weg ontdekken hoe zorg voor jezelf en zorg voor anderen hand in hand kunnen gaan. 
Elk mens beschikt over het vermogen tot compassie, maar niet altijd heeft dit vermogen de kans gekregen tot bloei te komen. Gelukkig kan daar door oefening wat aan worden gedaan.

Dus..........  

  • Heb je gemerkt dat je baat hebt bij mindfulness-oefeningen, maar vind je het best moeilijk deze te integreren in je dagelijkse leven? 
  • Blijven inzichten vaak in je hoofd hangen zonder dat ze deel worden van je leven (‘Ik snap het wel, maar voel het niet’)? 
  • Heb je last van hardnekkige patronen van zelfkritiek, jezelf terugtrekken of je zelf overvragen? 
  • Kun je wel wat meer oefening gebruiken in een vriendelijker houding naar jezelf en/of anderen?

Dan kan deze cursus voor jou waardevol zijn! 

aanmelden