>>HOLLANDSE MINDFULNESS

HOLLANDSE MINDFULNESS

16-03-2016

HOLLANDSE MINDFULNESS

Op een herfstdag wandel ik door de Ooijpolder; gras, wolken, zon en wind. Veel vogels, vooral ganzen, op hun tocht naar het Zuiden. Er lopen schapen in de wei, ze hebben mooie lange staarten.
En dan zie ik op een afstandje van de andere schapen een schaap in een bijzondere houding. Wat doet dat schaap? Is er iets aan de hand? Ze ligt daar niet zomaar eten te herkauwen. Nee, ze heeft haar kop wat opgericht naar de zon, ogen dicht, ze geniet. Zo heb ik nog nooit een schaap zien liggen. Ze laat zich ook niet afleiden wanneer ik een paar foto’s van haar maak. Ik geniet er van.

De weken daarna volg ik de Mindfulness Training  bij Marie-Anne. De foto van het schaap staat op een kastje in de woonkamer, ik kijk er graag naar. Ik word me steeds bewuster van het schaap. Ze ligt daar zo rustig, tevreden, genietend van de zon, bewust van zichzelf, dit is haar moment.
Ik doe allerlei oefeningen om me  bewust te worden van mezelf, rust te ervaren, minder te piekeren, milder te zijn en het moment te ervaren. Ik kan nog veel leren van dit schaap!

De cursus is klaar, de foto blijft en is voor mij een mooie reminder om Mindfulness te blijven toepassen.

Adrie van der Schuur