>>"Have a little fun with what's bothering you. T...

"Have a little fun with what's bothering you. Take 60 seconds to try Pixel Thoughts"

25-04-2016

Als je een beetje loslaat, krijg je er een beetje geluk voor terug.
Als je veel loslaat, krijgt je er veel geluk voor terug.
Als je alles loslaat, zul je vrij zijn.                              
                                                                          Achaan Chah (thai meditation master)                                                                    

Soms is het moeilijk om te stoppen met piekeren over wat achter ons ligt. Negatieve ervaringen uit het verleden hebben de eigenschap ons in hun greep te houden. Marc Balaban, de schepper van Pixel Thoughts, maakte een prachtig 60 seconden filmpje om ons te helpen relativeren en los te laten. Dit is wat hij er zelf over vertelt:

  • Als ik me gespannen voel focus ik me vaak op dingen die groter zijn dan ik. Zoals bijvoorbeeld het kijken naar de zee en de hoge golven die breken op het strand. Of de onmetelijke sterrenhemel bij een heldere nacht. Het maakt dat ik me klein en nietig voel. En het maakt dat ik me verbonden voel met iets dat veel groter is. En dat geeft me dan vaak een gevoel van innnerlijke rust. Helaas heb ik deze beelden niet altijd binnen handbereik, dus wilde ik met hulp van de moderne technologie iets bedenken wat dit gevoel kon nabootsen. 
  • Ed Halliwel, mindfulness trainer en schrijver, zegt dat mindfulness een van de beste manieren is om te leren "loslaten". Als we mediteren merken we op dat gedachten, gevoelens en gebeurtenissen vluchtig zijn.

Schrijf in de grote ster in het midden van het scherm datgene waar je mee zit. Terwijl je wordt vraagt om een keer diep in en uit te ademen vervaagt en verdwijnt de ster heel langzaam en word je gerustellend verteld dat alles in orde is en dat "het leven veel groter en veelomvattender is dan deze gedachte".

Bekijk de film